אתרי צימרים מומלצים


צימרים סוף שבוע

אתרים מומלצים


פרסומת


השתלת שיניים


השתלת שיניים נועדה למלא את מקומה של שן או מספר שיניים חסרות בפה תוך החזרה לתפקוד מלא של אותן שיניים. השתלת שיניים היא הפעולה בה מחליפים את שורש השן שנעקרה בשורש מלאכותי שנקרא גם 'השתל'. שתל הוא סוג של עצם המעוצב בצורה של בורג והעשוי מטיטניום. ההנחה היא שכעבור כמה חדשים (עפ"י רב כ-4-6 חדשים) השתל מתאחה עם הלסת באופן טבעי. בשלב שבו מתאחה השתל עם הלסת נבנית עליו השן המלאכותית. אין צורך לפגוע בשיניים בריאות או להשחיז אותן כפי שהיה נהוג בעבר בתהליך של השתלת שיניים.

היתרון המרכזי של השתלת שיניים הוא ביכולת לעיסה ותפקוד טוב יותר של השיניים לאחר ההשתלה. עפ"י מחקרים, שיניים תותבות שאינן הושתלו מספקות יכולת תפקוד נמוכה בכ-70% מיכולת התפקוד של השיניים לאחר השתלת שיניים.

אין הגבלת גיל עבור השתלת שיניים ואם אין לאדם מגבלות רפואיות חריפות כלשהן אין מניעה שיעבור הליך זה. התנאי היחידי ההכרחי עבור השתלת שיניים הוא כמות מינימלית של עצם באזור בו נדרשת ההשתלה. עם זאת, סוכרת, עישון כבד וצריכת אלכוהול מאסיבית גורמים לאחוזי הצלחה נמוכים יותר בכל הנוגע לתחום השתלת שיניים ויש ליידע את הרופא המטפל על תנאים אלה.
בישראל מתבצעות כ-100.000 השתלות שיניים בשנה.


תהליך השתלת שיניים וסיבוכים אפשריים


כדי להתחיל בתהליך של השתלת שיניים יש לעבור בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת האומדת את מבנה עצם הלסת והתעלה הדנטאלית. בדיקה זו מתבצעת ע"י סריקה ממוחשבת ובאמצעות תוכנה המיועדת לכך ומאפשרת שחזור תלת מימדי של השן הרצויה. בנוסף, חשוב להגיע לרמת הגיינה מקסימלית של השן כיוון שרמת ההגיינה משפיעה לאין ערוך על הצלחת הטיפול של השתלת שיניים.

בשלב הראשון של השתלת שיניים מבריגים מעין דיבל לתוך הלסת, כלומר את השתל. בשלב הבא של תהליך השתלת שיניים, כאשר ווידאנו כי השתל אכן נקלט בהצלחה ע"י הלסת, מרכיבים בורג חיצוני על גבי השתל. זהו שלב ההכנה לקראת בניית הכתר. גם בורג זה עשוי מטיטניום ועליו מורכבת השן המלאכותית. בתום תקופת הריפוי ייקח הרופא מידות ע"י חומר אלסטי במטרה להכין את הכתר והמבנה. בשלב הסופי של השתלת שיניים מעבדת השיניים מתאימה את המבנה\ הכתר הרצויים עפ"י המידות שנלקחו ורופא השיניים מרכיב אותם בפה.

כמו לכל פעולה כירורגית אחרת, גם לפעולה של השתלת שיניים עשוייה לגרור אחריה סיבוכים. הסיבוכים השכיחים של פעולת השתלת שיניים הינם דימומים, כאבים, נפיחויות, ובמקרים חמורים יותר ייתכן כי השתל לא ייקלט. במקרים שהשתל לא נקלט יש אפשרות לחזור על התהליך של השתלת שיניים כעבור כמה חדשים. במקרים של שאר הסיבוכים המצוינים לעיל, עפ"י רב הם נפתרים בעצמם לאחר מספר ימים.

השתלת שיניים

פרטים ליצירת קשר
* שם פרטי
* שם משפחה
* טלפון/נייד
  טלפון נוסף
* דוא"ל  ?
* אזור מגורים
  עיר מגורים
קודם
 
הבא


מי מוסמך לבצע השתלת שיניים?


כל רופא שיניים מוסמך לבצע השתלת שיניים עפ"י חוק אם עבר את ההכשרה הנדרשת לכך ואם יש בידיו את הציוד הנדרש. אין מומחה בתחום של השתלת שיניים על אף שרופאי שיניים מסוימים מציגים עצמם כמומחים וזו עבירה על החוק! ישנם רופאי שיניים המבצעים רק את החלק הכירורגי של תהליך השתלת שיניים וחלקם מבצעים רק את החלק השיקומי.

אם ביצעתם תהליך של השתלת שיניים אצל שני רופאים שונים יש לוודא כי קיים תיאום וקשר ביניהם למען הצלחת התהליך. תהליך של השתלת שיניים דורש גם מעקב של שנים רבות אחר השתל, תפקודו ולעיתים גם תיקונו. במקרים רבים רצוי לפנות לרופא שיהיה אחראי לכל התהליך כולו, מתחילתו ועד סופו, של השתלת שיניים בכדי שתהיה לכם כתובת אחת ברורה שתיקח אחריות על המעקב ועל מצבכם תוך כדי התהליך ולאחר שבוצע.


הבהרות לגבי שימוש באתר ותכניו: אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני, והשימוש בתכנים המופיעים באתר זה הינו על אחריותו הבלעדית של הקורא. המסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד ואין הנהלת האתר אחראית במישרין ו/או בעקיפין לתוצאות העלולות להיגרם כתוצאה מהסתמכות על תכנים אלו, שאינם באים במקומן של חוות-דעת ו/או עזרה מקצועית. כמו-כן, אין הנהלת האתר אחראית, בשום צורה שהיא, על מהימנותו ושלמותו של המידע המפורסם כאן.

כניסה  •  צור קשר  •  שיתוף פעולה  •   השוואת מחירי ביטוח רכב